ΑΘΗΝΑ
15:19
|
27.04.2024
Τον Απρίλιο η Uniper είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιούσε στα τέλη Μαΐου την πρώτη πληρωμή με το νέο σύστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη πληρωμή σε ρούβλια, σύμφωνα με την απαίτηση της ρωσικής εταιρίας ενέργειας Gazprom ολοκλήρωσε σήμερα η μεγαλύτερη γερμανική εταιρία εισαγωγής φυσικού αερίου, Uniper.

«Η διαδικασία έγινε σε συντονισμό με τη γερμανική κυβέρνηση και ακολουθήθηκαν οι οδηγίες της ΕΕ» ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της σε μία προσπάθεια να απαντήσει σε πιθανά «κακεντρεχή» σχόλια για τη συνέχιση των σχέσεων με την ρωσική εταιρία ενέργειας.

Βιομηχανία: Η Uniper ζητά αποζημίωση για την κατάργηση του ολλανδικού  άνθρακα | agrocapital.gr

Το σχέδιο πληρωμών της Ρωσίας, που προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμών για την πληρωμή σε ευρώ και ακολούθως τη μετατροπή σε ρούβλια, αποκάλυψε ρωγμές στην ενιαία αντίδραση της Ευρώπης αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς ορισμένες χώρες μέλη αρνήθηκαν να συμφωνήσουν και άλλες αναζήτησαν τρόπους για να συμμορφωθούν με την απαίτηση της Μόσχας.

Η Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο πέρυσι αντιπροσώπευε πάνω από το 50% των εισαγωγών καυσίμων. Τον προηγούμενο μήνα η Uniper είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιούσε στα τέλη Μαΐου την πρώτη πληρωμή σύμφωνα με το νέο σχέδιο, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Νωρίτερα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα διακόψει από αύριο, 1η Ιουνίου, την παροχή φυσικού αερίου στην εταιρία Orsted της Δανίας και στην Shell Energy για τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου στη Γερμανία, επειδή αμφότερες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το νέο σχέδιο πληρωμών της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα