ΑΘΗΝΑ
15:31
|
22.09.2024
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 61 Παλαιστίνιους από την 1η Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο 29χρονος Αϊμάν Μαχμούντ Μεισάν, δολοφονήθηκε σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Dheisheh στη νότια πόλη της Βηθλεέμ, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον τρίτο Παλαιστίνιο που έπεσε νεκρός μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από ισραηλινά πυρά. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν παλαιστινιακές οργανώσεις για τα δικαιώματα των κρατουμένων, ήταν πατέρας τριών παιδιών και πρώην κρατούμενος που πέρασε τρία χρόνια στις ισραηλινές φυλακές.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε μια άλλη επιδρομή στο χωρίο Yabad έξω από την Τζενίν, ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον 24χρονο Μπιλάλ Αουάντ Καμπάχα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατεδάφισης του σπιτιού του Ντίαα Χαμαρσέ, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση με πυροβολισμούς στις 29 Μαρτίου στην πόλη Μπνέι Μπρακ κοντά στο Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. Ο Χαμαρσέ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την ισραηλινή αστυνομία στο σημείο. Ο στρατός συνέλαβε επίσης τον 59χρονο πατέρα του Άχμαντ Χαμαρσέ, μετά την κατεδάφιση.

Το Ισραήλ καταστρέφει τα σπίτια των Παλαιστινίων επιτιθέμενων ως μέρος μιας πολιτικής που έχει επικριθεί εδώ και καιρό από οργανώσεις για τα δικαιώματα ως συλλογική τιμωρία προς τις οικογένειες και τις πόλεις τους.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 61 Παλαιστίνιους από την 1η Ιανουαρίου, ενώ μια σειρά επιθέσεων Παλαιστινίων στο Ισραήλ έχουν αφήσει πίσω τους 19 νεκρούς.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει υπογραμμίσει σε εκθέσεις του ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «συχνά χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα εναντίον Παλαιστινίων για απλές υποψίες ή ως προληπτικό μέτρο, κατά παράβαση των διεθνών προτύπων».

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 σε περιοχές της χώρας σήμερα

Τουλάχιστον 51 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα