ΑΘΗΝΑ
22:33
|
27.04.2024

Ιδιαίτερη κινητικότητα επιδεικνύει τελευταία ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, καθώς με διαφορά λίγων ωρών πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους Ελληνες υπουργούς Εξωτερικών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιδιαίτερη κινητικότητα επιδεικνύει τελευταία ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, καθώς με διαφορά λίγων ωρών πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους Ελληνες υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Προηγήθηκε η ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης με την οποία αφενός επισημαίνει πως παρακολουθεί «προσεκτικά την αύξηση έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο» και αφετέρου εκφράζει «την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη» στην Ελλάδα για τις «θαλάσσιες ζώνες τής και το δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Σε αυτό το φόντο κινήθηκαν και οι συναντήσεις του Ισραηλινού διπλωμάτη.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Δένδια συζήτησε (σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου) «διμερή θέματα και την τουρκική παραβατικότητα».

Τα ίδια ζητήματα συζήτησε αργότερα στο Πεντάγωνο και με τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας αναφέρονται ως βασικά θέματα συζήτησης «οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και οι προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».

Στις συναντήσεις αυτές ο Ισραηλινός πρέσβης (που αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα συγκρίσιμη, ενδεχομένως, με αυτή του Αμερικανού ομολόγου του, Τζέφρι Πάιατ) αξιοποίησε πλήρως την ισραηλινή κυβερνητική ανακοίνωση «πλήρους υποστήριξης» προς την Ελλάδα με ασαφή, επί του παρόντος και επί του πρακτέου, αποτελέσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα