ΑΘΗΝΑ
09:55
|
27.04.2024
Ενα συνδυασμός παραγόντων που ξεκινά από την κλιματική αλλαγή, τις συγκρούσεις και την ακρίβεια των τροφίμων γιγαντώνει την πείνα και σε αυτή την αφρικανική χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ένα τρίτο του πληθυσμού των 44 εκατομμυρίων Σουδανών, δηλαδή κάπου 15.000.000 άνθρωποι, κοιμούνται και ξυπνούν νηστικοί καιρό πριν τα διεθνή ΜΜΕ αρχίσουν τις προβλέψεις για την επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης.

Στοιχεία του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσαν σήμερα πως 15 εκατομμύρια Σουδανοί αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα πείνας στις περισσότερες από τις 18 πολιτείες αυτής της χώρας της Ανατολικής Αφρικής.

Οι αιτίες βρίσκονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων: κλιματική αλλαγή, συγκρούσεις, οικονομικές και πολιτικές κρίσεις (μετά και από το τελευταίο πραξικόπημα του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν στις 25 Οκτωβρίου 2021), η αύξηση της τιμής των τροφίμων και του κόστους ζωής αλλά και η μείωση της αγροτικής παραγωγής λόγω καιρού ή περισσότερων αιτιών.

Ο Έντι Ρόου, εκπρόσωπος του WFP στο Σουδάν τόνισε πως οι συνθήκες ζωής έχουν επιδεινωθεί στη χώρα που στενάζει οικονομικά προβλέποντας ότι το 40% του πληθυσμού της χώρας θα πεινάσει ακόμη περισσότερο ως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα