ΑΘΗΝΑ
18:37
|
20.09.2024
Δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία πως έλαβε πρόσκληση από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επισκεφτεί το Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του NATO που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στα τέλη του μήνα, καθώς η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιδιώκει περαιτέρω συσπείρωση και ενίσχυση των δεσμών μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Η Αυστραλία, χώρα που συγκαταλέγεται στους κυριότερους μη νατοϊκούς υποστηρικτές της Ουκρανίας, έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο κι επέβαλε απαγόρευση στις εξαγωγές αλουμινίου και άλλων μεταλλευμάτων, όπως ο βωξίτης, στη Ρωσία.

Χαρακτηρίζοντας «προτεραιότητα» τη συμμετοχή του στη σύνοδο, ο κ. Αλμπανέζι δήλωσε πως επιθυμεί να εκφράσει «υποστήριξη στον λαό της Ουκρανίας που αντιστέκεται στην τραμπουκική, παράνομη συμπεριφορά της Ρωσίας».

Στη σύνοδο της 29ης και 30ής Ιουνίου στη Μαδρίτη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αναμένεται να συζητήσουν μακροπρόθεσμες αναδιαρθρώσεις στη διάταξη δυνάμεων της Συμμαχίας, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες για τους αριθμούς των στρατιωτικών και τις τοποθεσίες όπου θα αναπτυχθούν, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Αλμπανέζι, που ανέλαβε την εξουσία λιγότερο από έναν μήνα πριν, απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία πως έλαβε πρόσκληση από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επισκεφθεί το Κίεβο, αναφέροντας, σύμφωνα με το Associated Press, πως η μόνη πληροφόρηση που έχει για το θέμα προέρχεται από τις εφημερίδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sydney Morning Herald, ο κ. Ζελένσκι συμπεριέλαβε την πρόσκληση στη συγχαρητήρια επιστολή του στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας για την εκλογική του νίκη.

Από την πλευρά της, η Ρωσία απαγόρευσε χθες Πέμπτη την είσοδο στην επικράτειά της 121 Αυστραλών, καθώς τους κατηγορεί πως συμμετέχουν σε «ρωσοφοβική» εκστρατεία.

Η Αυστραλία έχει από την πλευρά της ανακοινώσει κυρώσεις σε εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία, ιδίως σε τράπεζες και φορείς αρμόδιους για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα