ΑΘΗΝΑ
00:44
|
06.10.2024
Οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα διστάσουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα του ιρανικού έθνους και να καταπολεμήσουν τις απειλές, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Μοχάμαντ Ρέζα Αστιάνι, αποκάλυψε σχέδια για ενημέρωση και εκσυγχρονισμό του ναυτικού στόλου της χώρας ανάλογα με τις περιφερειακές απειλές.

Ο Μοχάμαντ Ρέζα Αστιάνι επισκέφθηκε την παράκτια επαρχία Χορμοζγκάν στο νότιο Ιράν για να παρακολουθήσει τη διαδικασία κατασκευής των πιο πρόσφατων αντιτορπιλικών, στρατιωτικών σκαφών και υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν στη χώρα.

Υπογραμμίζοντας τη γεωπολιτική θέση του Ιράν στην περιοχή και τη στρατηγική σημασία που έχει ο Περσικός Κόλπος για την Ισλαμική Δημοκρατία, ανακοίνωσε ότι «Το υπουργείο Άμυνας θα ενημερώσει και θα εφοδιάσει τον ναυτικό στόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ανάλογα με τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις περιφερειακές απειλές σε όλα τα χωρικά ύδατα».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί την παρουσία αλλοδαπών και υπερπεριφερειακών δυνάμεων ως αιτία ανασφάλειας στην περιοχή», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Το μήνυμά μας για την περιοχή και τον κόσμο είναι η ειρήνη και η γαλήνη. Από την άλλη, πιστεύουμε ότι η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα θα είναι εφικτή με την παρουσία και τη συνεργασία όλων των χωρών της περιοχής», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ρέζα Αστιάνι.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του υπουργείου Άμυνας για επέκταση της αμυντικής ισχύος του Ιράν σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στη ναυτική ισχύ, ο Αστιάνι τόνισε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα διστάσουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα του ιρανικού έθνους και να καταπολεμήσουν τις απειλές.

Τον Μάιο, ο Διοικητής του Ιρανικού Ναυτικού, Υποναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, αποκάλυψε σχέδια για την παραγωγή βαρέων καταδρομικών μάχης και το σχηματισμό ναυτικών ομάδων εργασίας που αποτελούνται από 11 πλοία για αποστολές στο εξωτερικό.

Σημείωσε επίσης ότι η επιχειρησιακή ισχύς του ιρανικού ναυτικού δεν περιορίζεται πλέον σε μια συγκεκριμένη περιοχή, καθώς οι Ιρανοί στρατιωτικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ανοιχτές θάλασσες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα