ΑΘΗΝΑ
17:43
|
20.09.2024
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της χώρας δήλωσε ότι ο στόχος του είναι να καταστήσει την Ν. Κορέα ένα «παγκόσμιο καθοριστικό κράτος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να ιδρύσει διπλωματική αποστολή στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δήλωση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας της χώρας, καθώς η Σεούλ πιέζει για την ενίσχυση της συνεργασίας της με τον οργανισμό.

Σε ομιλία του σε δημοσιογράφους σχετικά με την προγραμματισμένη συμμετοχή του προέδρου Γιουν Σουκ-γιολ σε συνεδρίαση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) αυτό το μήνα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Νότιας Κορέας, Κιμ Σουνγκ-χαν, δήλωσε ότι η Σεούλ θα επιδιώξει να ενισχύσει τις σχέσεις με τα μέλη του ΝΑΤΟ εν όψει μιας «απρόβλεπτης» διεθνούς κατάστασης.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών, η Νότια Κορέα συζητά με το ΝΑΤΟ σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών, συνδυαστικές ασκήσεις και κοινή έρευνα για την αντιμετώπιση αναδυόμενων απειλών ασφαλείας, ανέφερε.

Ο Γιουν δήλωσε ότι βασικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής του είναι να καταστήσει τη Νότια Κορέα ένα «παγκόσμιο καθοριστικό κράτος» με έμφαση στην προώθηση της ελευθερίας, της ειρήνης και της ευημερίας με βάση τις φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες της. 

Αν και η συνάντηση στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας σκοπεύει να ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία ενάντια στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο Κιμ Σουνγκ-χαν.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει ότι η επερχόμενη σύνοδος αναμένεται να συμφωνήσει σε πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο θα βοηθήσει τη χώρα να περάσει από τα παλιά όπλα της Σοβιετικής εποχής στον βασικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να ανακοινώσει πρόσθετη ανθρωπιστική στήριξη στην Ουκρανία στη συνάντηση, αλλά η Σεούλ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο θανατηφόρας βοήθειας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα