ΑΘΗΝΑ
12:23
|
28.09.2024
Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εκτιμάται πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα για ύφεση «κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο 50% είναι για τον τραπεζίτη της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, οι πιθανότητες να μπει σε ύφεση η παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας στην σύνοδο «Future of Finance» στη Φρανκφούρτη, ο Σέβινγκ είπε πως η διεθνής οικονομία λυγίζει από τις πολλαπλές πιέσεις αναφέροντας ως τέτοιες τις διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα στην Κίνα,  και την έκρηξη της ακρίβειας στις τιμές βασικών τροφίμων σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

Τόνισε πως η Deutsche Bank έχει προβλέψει εδώ και καιρό την αύξηση των επιτοκίων με την έννοια ότι θα επιβαλλόταν για να περιοριστεί η αύξηση των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών. Εκτίμησε επίσης πως ο ρυθμός με τον οποίο αναμένεται τώρα να σφίξουν οι κεντρικές τράπεζες τη νομισματική πολιτική τού έχει προκαλέσει έκπληξη.

«Θα έλεγα ότι έχουμε 50% πιθανότητες για ύφεση παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά ο Σέβινγκ.

Εκτίμησε επίσης πως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ υπάρχει ισχυρή πιθανότητα για ύφεση «κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023» παράλληλα με την άνοδο των επιτοκίων.

Παρόμοια πρόβλεψη έχουν κάνει και οι αναλυτές και άλλων μεγάλων τραπεζών συμπεριλαμβανομένων της Citigroup και της Goldman Sachs Group.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΠΕΚ: Η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση θα αυξηθεί κατά 24% έως το 2050

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Πετρέλαιο: Σε τροχιά πτώσης οι διεθνείς τιμές

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα