ΑΘΗΝΑ
13:31
|
28.04.2024
«Μπορούμε να περιμένουμε διάφορες αντιδράσεις από τη Ρωσία, ούτε καν αντιδράσεις, αλλά ενέργειες, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα πρόσχημα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Λιθουανίας Lietuvos Geležinkeliai (LTG) ενημέρωσε τους πελάτες της ότι νέες κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ σε περισσότερα εμπορεύματα που διέρχονται μεταξύ Ρωσίας και Καλίνινγκραντ τον Ιούλιο. Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκριντα Σιμονιτέ, δήλωσε ότι «διάφορες αντιδράσεις» αναμένονται από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Τελωνείων της Λιθουανίας, η απαγόρευση της διαμετακόμισης τσιμέντου, αλκοόλ και άλλων προϊόντων πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 10η Ιουλίου, ενώ η διαμετακόμιση άνθρακα και άλλων στερεών ορυκτών καυσίμων πρόκειται να απαγορευθεί την 10η Αυγούστου. Η διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου πρόκειται να απαγορευθεί την 5η Δεκεμβρίου.

«Μπορούμε να περιμένουμε διάφορες αντιδράσεις από τη Ρωσία, ούτε καν αντιδράσεις, αλλά ενέργειες, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα πρόσχημα, και μου φαίνεται ότι όσο περισσότερο το συζητάμε αυτό, τόσο πιο άνετη γίνεται η συζήτησή μας για την Ρωσία, επειδή δεν χρειάζεται πραγματικά κανένα μεγάλο πρόσχημα για να οργανώσει κάτι», δήλωσε σήμερα η Σιμονιτέ.

Αφού τέθηκαν σε ισχύ ορισμένες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας την 17η Ιουνίου, η Λιθουανία απαγόρευσε την διαμετακόμιση χάλυβα και σιδηρούχων μετάλλων στο Καλίνινγκραντ, ισχυριζόμενη ότι η κίνηση βασίστηκε σε διευκρίνιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μόσχα έχει απειλήσει να προβεί σε αντίποινα για τους περιορισμούς διέλευσης οι οποίοι ισχυρίζεται ότι παραβιάζουν τις διεθνείς συμφωνίες.

Όταν ρωτήθηκε πώς πρόκειται να επιβληθούν οι νέες κυρώσεις, η πρωθυπουργός της Λιθουανίας απάντησε «με τον ίδιο τρόπο που επιβάλλονται τώρα αυτές που τέθηκαν σε ισχύ την 17η Ιουνίου».

«Οι πελάτες της LTG έχουν ειδοποιηθεί για αυτό», πρόσθεσε. «Οι μεταφορείς ενημερώθηκαν ότι ορισμένες διατάξεις των κανονισμών κυρώσεων θα τεθούν σε ισχύ την 10η Ιουλίου και τους ζητήθηκε να διασφαλίσουν ότι δεν θα φορτωθούν εμπορεύματα μετά από αυτήν την ημερομηνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα