ΑΘΗΝΑ
10:19
|
27.04.2024
Ο υποψήφιος των ΗΠΑ για την προεδρία Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Bίντεο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 15 Αυγούστου εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Δεκέμβριο, να ξεσπά εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις στην Άγκυρα.

Στο βίντεο αυτό ο Τζο Μπάιντεν λέει, μεταξύ άλλων, ότι έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη του στην Τουρκία και τάχθηκε υπέρ μιας νέας προσέγγισης των ΗΠΑ προς τον «αυταρχικό» πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηρίζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα σχόλια του Μπάιντεν στους δημοσιογράφους των New York Times επανήλθαν στην επικαιρότητα σε ένα βίντεο με το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναδείχθηκε στο δημοφιλέστερο θέμα στο Twitter στην Τουρκία. Ο υποψήφιος των ΗΠΑ για την προεδρία Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την ευρύτερη στάση του. 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, με τον διευθυντή Επικοινωνιών του προέδρου της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν να επισημαίνει πως τα σχόλια «φανερώνουν παιχνίδια και μια παρεμβατική προσέγγιση προς την Τουρκία», ενώ δεν συνάδουν με τις υφιστάμενες διπλωματικές σχέσεις.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανάρμοστες δηλώσεις που δεν έχουν καμία θέση στη διπλωματία από έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές από τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, είναι απαράδεκτες προς την νυν διοίκηση επίσης», τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα