ΑΘΗΝΑ
00:52
|
28.04.2024
Μόνο έως τα τέλη Αυγούστου φτάνουν τα αποθέματα της πολύπαθης χώρας που βρίσκεται στα όρια του λιμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Υεμένης θα επισκεφθεί την Ινδία την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει σιτάρι για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, καθώς εξαντλούνται τα στρατηγικά αποθέματα τροφίμων, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ένας υπουργός της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της κυβέρνησης της Υεμένης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, Μοχάμεντ αλ Άσουαλ, ανέφερε στο Reuters ότι η αντιπροσωπεία θα επιδιώξει να ολοκληρώσει μια συμφωνία για την εισαγωγή σιταριού από την Ινδία, καθώς τα αποθέματα της χώρας αρκούν μόνο έως τα τέλη Αυγούστου.

Η Ινδία τον Μάιο απαγόρευσε τις εξαγωγές σιταριού καθώς η παραγωγή της μειώθηκε και οι εγχώριες τιμές αυξήθηκαν. Έκτοτε έχει εκδώσει εξαιρέσεις για ορισμένες χώρες, όπως η Υεμένη, το Μπαγκλαντές, η Ινδονησία και το Ομάν.

«Υπήρξε μεγάλη πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας με την ινδική κυβέρνηση σχετικά με την άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών σιταριού στην Υεμένη», δήλωσε ο Υεμενίτης υπουργός.

Η διακοπή των εξαγωγών της Ουκρανίας και της Ρωσίας και η απαγόρευση των εξαγωγών της Ινδίας κινδυνεύουν να βαθύνουν την κρίση πείνας στην Υεμένη και να αυξήσουν τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων, ο οποίος διπλασιάστηκε μέσα σε δύο χρόνια σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη σε μια επτάχρονη σύγκρουση που φέρνει αντιμέτωπους έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και το κίνημα Χούτι που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, και εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ήδη σε συνθήκες σχεδόν λιμού.

Η οικονομία και οι βασικές υπηρεσίες έχουν καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό και η ανθρωπιστική βοήθεια έχει επίσης αρχίσει να στερεύει καθώς ορισμένες υπηρεσίες βοήθειας αναγκάστηκαν να περικόψουν ή να σταματήσουν τη διανομή τροφίμων και την υγειονομική βοήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα