ΑΘΗΝΑ
10:28
|
27.04.2024
Τουλάχιστον εννέα γυναίκες φέρεται να έλαβαν το «χάπι βιασμού» κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης του SPD στην οποία παρέστη και ο Όλαφ Σολτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα γυναίκες φέρεται να έλαβαν το σκεύασμα που είναι γνωστό ως «χάπι βιασμού» κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στην οποία παρέστη και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tagesspiegel που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Κατά το δημοσίευμα, μετά την σχετική καταγγελία μιας 21χρονης κοπέλας, το SPD έσπευσε να ενημερώσει σχετικά τα περίπου 1.000 άτομα είχαν προσκληθεί στην καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης καταδικάζοντας μια «τερατώδη πράξη την οποία δηλώσαμε αμέσως στην κοινοβουλευτική αστυνομία»

«Πρόκειται για μια εσωτερική εκδήλωση. Μπορούσες να μπεις μόνο με πρόσκληση» δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα, η αστυνομία διεξάγει έρευνα». 

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Βερολίνου ανέφερε ότι η γυναίκα που υπέβαλε την καταγγελία αισθάνθηκε ναυτία και ζάλη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αφού κατανάλωσε φαγητό και μη αλκοολούχα ποτά και δεν είχε καμία ανάμνηση του πάρτι την επόμενη ημέρα, γεγονός που την ώθησε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και στη συνέχεια να προχωρήσει σε καταγγελία. Επίσης η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2021, η αστυνομία του Βερολίνου κατέγραψε 22 αντίστοιχα περιστατικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung που επικαλείται το AFP, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα θύματα συχνά δεν μπορούν να θυμηθούν τι ακριβώς συνέβη ή διστάζουν να προχωρήσουν σε καταγγελία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα