ΑΘΗΝΑ
07:20
|
13.05.2024
«Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής αερίου, φοβάμαι "καρδιακή προσβολή" για τη γερμανική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών Γερμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κρίστιαν Κούλμαν, διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού χημικού κολοσσού Evonik Industries AG και πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών (VCI) μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δεν μάσησε τα λόγια του. Προειδοποίησε για τον κίνδυνο «καρδιακής προσβολής της γερμανικής οικονομίας» σε περίπτωση που σταματήσει για τα καλά το ρωσικό φυσικό αέριο στη χώρα.

«Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής αερίου, φοβάμαι “καρδιακή προσβολή” για τη γερμανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας μας» τόνισε, εξηγώντας ότι  χωρίς φυσικό αέριο η Γερμανία θα έμενε χωρίς χημικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται στο 90% όλων των παραγωγικών διαδικασιών.

Ο ίδιος επισήμανε πως οι συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν πολύ σοβαρές για τους εργαζόμενους καθώς θα υπήρχε παράλληλα κίνδυνος «μιας κακής κρίσης, επίσης οικονομικά και κοινωνικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Τουρκία: Νέος νόμος για τη ρύθμιση αγοροπωλησίας κρυπτονομισμάτων

ΗΠΑ: Βουτιά στο ποσοστό κατανάλωσης, χαμηλότερο επίπεδο για το εξάμηνο

Νέα Αριστέρα: Πρωθυπουργός της μαύρης εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα