ΑΘΗΝΑ
22:16
|
28.09.2024
Την ατέλειωτη λίστα των εγκληματιών που αφέθηκαν ελεύθεροι επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ντροπιαστική για την ελληνική δικαιοσύνη» χαρακτηρίζει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για την απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως τονίζει ο Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικού όρους ως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο «μετά από μία τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψηφώντας σχεδόν σε όλα, για ηπιότερη αντιμετώπιση του βιαστή ανηλίκων που είχε εξαπατήσει με τις “υποκριτικές του ικανότητες” την κ. Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζει πως ελεύθερος αφέθηκε πρόσφατα και ο μεσίτης που δολοφόνησε τον Ζακ και πως το ίδιο συνέβη και με τον Κορκονέα που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με τεράστια μεθόδευση για να αποκλειστούν οι συνήγοροι της οικογένειας από την διαδικασία.

Επισημαίνει επίσης πως ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δολοφόνοι-αστυνομικοί του 18χρόνου Ρομ Νίκου Σαμπάνη, «στους οποίους συμπαραστεκόταν ο κ. Θεοδωρικάκος μετά το γάζωμα με 36 σφαίρες ενός αυτοκινήτου με άοπλα, νεαρά παιδιά».

Τονίζει δε πως την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που βρίσκεται στην 53η μέρα απεργίας πείνας διεκδικεί την εφαρμογή του σωφρονιστικού νόμου της Κυβέρνησης για την υπό όρους απόλυση του και ο Πάνος Καλαϊτζής που έχει προφυλακιστεί με ένα εντελώς ανύπαρκτο και στημένο κατηγορητήριο, αντιμετωπίζονται εκδικητικά από την αστική δικαιοσύνη και στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων και του στοιχειώδους κράτους δικαίου.

«Η “δικαιοσύνη” τους είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα