ΑΘΗΝΑ
17:15
|
28.04.2024
Συνελήφθη ο δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης του δεκάχρονου κοριτσιού στο Οχάιο, το οποίο αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία για να κάνει άμβλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ κατηγορήθηκε για τον βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού που χρειάστηκε να περάσει τα όρια της πολιτείας για να υποβληθεί σε άμβλωση, αφού η πολιτεία καταγωγής της περιόρισε τη διαδικασία μετά την εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης των αμβλώσεων που ψηφίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Γκέρσον Φουέντες, 27 ετών, εμφανίστηκε στο δικαστήριο στο Κολόμπους την Τετάρτη, ενώ τα δεινά του κοριτσιού έχουν προκαλέσει τον παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Ο Γκέρσον Φούεντες, υπήκοος της Γουατεμάλα που κατηγορείται για τον βιασμό του δεκάχρονου κοριτσιού στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Ώρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι νομοθέτες στο Οχάιο απαγόρευσαν τις αμβλώσεις μετά από κύηση έξι εβδομάδων, χωρίς εξαιρέσεις για θύματα βιασμού ή αιμομιξίας. Το δεκάχρονο παιδί ήταν έξι εβδομάδων και τριών ημερών έγκυος, όταν η οικογένειά του κινήθηκε προς τη διαδικασία της άμβλωσης.

Το κορίτσι, το οποίο παραπέμφθηκε από γιατρό κακοποίησης παιδιών στο Οχάιο, αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία και να επισκεφτεί μια κλινική στην Ιντιανάπολη της Ιντιάνα, για να υποβληθεί σε ιατρική άμβλωση στις 30 Ιουνίου. Αν και γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό της πρόσβασης στις αμβλώσεις στη γειτονική πολιτεία του Οχάιο, η διαδικασία παραμένει νόμιμη στην πολιτεία της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το παιδί μπορεί να ήταν εννέα ετών όταν δέχτηκε την επίθεση. Το κορίτσι κατέδειξε τον Γκέρσον Φουέντες ως δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης που είχε ως αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον δράστη την Τρίτη σε διαμέρισμα στο Κολόμπους, ο οποίος έπειτα ομολόγησε στις αρχές ότι βίασε το δεκάχρονο κορίτσι. Εργαστηριακές έρευνες με δείγματα σάλιου του δράστη και υλικό DNA από την κλινική αμβλώσεων αναμένονται τις προσεχείς ημέρες για την ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ο Γκέρσον Φουέντες είναι υπήκοος της Γουατεμάλας και βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Fox News μια πηγή της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων. Επικαλούμενη τον κίνδυνο να φύγει ο Φουέντες ή να θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο το παιδί, η δικαστής του δημοτικού δικαστηρίου της κομητείας Φράνκλιν, Σίνθια Έμπνερ, τον έθεσε υπό κράτηση, ορίζοντας εγγύηση στα 2 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια λίρες).

Ο δράστης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ισόβιας κάθειρξης εάν καταδικαστεί.

Η υπόθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά την 1η Ιουλίου με λίγες λεπτομέρειες στο IndyStar. Καθώς άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν την ιστορία, εξέχοντες συντηρητικοί άρχισαν να αμφισβητούν την αλήθεια της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε την περίπτωση του βιασμού του δεκάχρονου κοριτσιού στον Λευκό Οίκο ενώ επέκρινε τους περιορισμούς στις αμβλώσεις, αλλά οι σκεπτικιστές είχαν αμφισβητήσει την υπόθεση, θεωρώντας πως πρόκειται για «φάρσα».

Μεταξύ των σκεπτικιστών ήταν ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν, Ρεπουμπλικανός από το Οχάιο, ο οποίος είχε αναρτήσει στο Twitter την Τρίτη ότι η ιστορία ήταν «άλλο ένα ψέμα». Όταν τα νέα της σύλληψης του δράστη αναδύθηκαν στη δημοσιότητα, ο Τζόρνταν φάνηκε να διέγραψε αθόρυβα αυτό το tweet, κάνοντας νέα ανάρτηση στην οποία ο νομοθέτης ζητούσε να ασκηθεί δίωξη στον ύποπτο «στο μέγιστο βαθμό του νόμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα