ΑΘΗΝΑ
00:12
|
28.04.2024
Πορεία αλληλεγγύης υπέρ του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας εκατοντάδες νέοι φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή πλήθους πολλών εκατοντάδων ατόμων.

Η πρώτη αφορούσε τη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που σήμερα βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Λαμίας, πραγματοποίησαν απόψε πλήθος εκατοντάδων νέων ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας.

Η δεύτερη έγινε ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και η τρίτη από μέλη του ΣΕΗ με αφορμή την προκλητική αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τους βιασμούς δύο νεαρών ανδρών Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι προσυγκεντρώσεις έγιναν σε Προπύλαια και Σύνταγμα, με εκείνη που αφορούσε την αλληλεγγύη στον απεργό Γιάννη Μιχαηλίδη να καταλήγει στα Εξάρχεια.

Οι διαδηλωτές στην πορεία αλληλεγγύης υπέρ του Μιχαηλίδη ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας που κρατείται από τις 23/5/2022. Ο Μχαηλίδης ζητά τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν άλλοι κρατούμενοι, όπως την αποφυλάκισή του στα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε για ληστεία και στα 2/5 της ποινής που ο ίδιος εξέτισε ήδη για την απόδραση του το 2019.

Στο πολύχρωμο πλήθος των διαδηλωτών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βρίσκονταν εκατοντάδες φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου.

Πλήθος πολλών εκατοντάδων ατόμων συμμετείχε σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για την αποφυλάκιση του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα