ΑΘΗΝΑ
18:54
|
28.04.2024
Το γεγονός αποτελεί υγειονομική βόμβα στην περιοχή της Μαγνησίας που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση, ότι γκρουπ με περίπου 50 Έλληνες ταξιδιώτες, ταξίδεψε την περασμένη Παρασκευή από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη, για να παρακολουθήσει σεμινάριο διαλογισμού.

Από το συγκεκριμένο γκρουπ 30 άτομα είναι Βορειοελλαδίτες και 20 Θεσσαλείς εκ των οποίων οι εννιά Βολιώτες. Το γκρουπ εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό κατά την επιστροφή του με το λεωφορείο.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, την ΕΛΑΣ, το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά και τον εισαγγελέα ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που δεν τήρησαν την υπουργική οδηγία για κατ’οίκον περιορισμό.

“Είμαι εξοργισμένη γιατί ενώ η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να καταπολεμήσει τον ιό, προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπίες , όλοι φωνάζουμε να μείνουμε στο σπίτι και αυτοί, όταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους φαινόντουσαν σαν να είχαν πάει διακοπές” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης εμφανώς ενοχλημένη.

Σε επικοινωνία που είχε με έναν από τους ταξιδιώτες, ενημερώθηκε ότι εκείνος δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε για 14 ημέρες να μπει σε καραντίνα, σε κατ’οίκον περιορισμό, εφόσον ερχόταν από το εξωτερικό.

Το γεγονός αποτελεί υγειονομική βόμβα στην περιοχή της Μαγνησίας που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού. “Χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι’αυτό και ζήτησα την παρέμβαση του εισαγγελέα” σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα