ΑΘΗΝΑ
11:50
|
27.04.2024
Την παραπομπη σε δίκη των 12 κατηγορούμενων για την δολοφονία με οπαδικά κίνητρα του Άλκη Καμπανού που συγκλόνισε την χώρα πρότεινε ο εισαγγελέας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση με οπαδικό κίνητρο που συγκλόνισε τη χώρα, ο εισαγγελέας πρότεινε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού για τους 12 κατηγορούμενους για την δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή νέων προσώπων, ούτε ζητήθηκε η άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος των ήδη κατηγορούμενων (19 έως 25 ετών).

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε οι κατηγορούμενοι να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία του Άλκη Καμπανού σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με οπαδικά κίνητρα και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Για την υπόθεση βρίσκονται προφυλακισμένοι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις μαρτύρων εμπλεκόμενοι φαίνεται να λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου και να είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονική επίθεση. Οι κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Άλκη Καμπανό, χρησιμοποιώντας φονικά εργαλεία μεταξύ άλλων στυλιάρι και δρεπάνι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Μεταξύ των στοιχείων που ανέμενε και έλαβε η ανακρίτρια ήταν το πόρισμα της ψηφιακής πραγματογνωμοσύνης για όλα τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη αφορά βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, αλλά και οι καταγραφές των gps τηλεφώνων και αυτοκινήτων των εμπλεκομένων προσώπων, προκειμένου να προσδιοριστεί ο χρόνος κάθε ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα