ΑΘΗΝΑ
11:10
|
27.04.2024
Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς κάλεσε την Τουρκία να καταβάλει προσπάθειες για να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό και τα δικαιώματά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια είχε τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ηγέτης της Χαμάς ενημέρωσε επίσης τον Τούρκο αξιωματούχο, καθώς και για τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις, όπως οι εισβολές εποίκων στο τέμενος Αλ Ακσά και το καθεστώς στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Ο Χανίγια κάλεσε τον Τσαβούσογλου να καταβάλει προσπάθειες για την προστασία του παλαιστινιακού λαού, καθώς και των δικαιωμάτων του και να μην επιτρέψει στην ισραηλινή κατοχή να επαναλάβει τα εγκλήματά της και τις συνεχείς επιθέσεις της.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης τόνισε ότι οι ισραηλινές ενέργειες απλώς θα αυξήσουν την επιμονή των Παλαιστινίων να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και να σταθούν ακλόνητοι στη γη τους αντιμετωπίζοντας την κατοχή.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η παλαιστινιακή υπόθεση αποτελεί προτεραιότητα για την Τουρκία, η οποία στέκεται μόνιμα και σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και των δικαιωμάτων του, ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διαφωνεί με την αλλαγή του στάτους κβο στην πόλη και στο τέμενος Αλ Ακσά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα