ΑΘΗΝΑ
04:13
|
28.04.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυρομαχικά της αεροπορίας που πυροδοτήθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια σειρά από μεγάλες εκρήξεις που έπληξαν σήμερα ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πλάνα από το σημείο έδειξαν μεγάλα νέφη καπνού να υψώνονται στον αέρα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυρομαχικά της αεροπορίας που πυροδοτήθηκαν, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti. «Γύρω στις 3:20 μ.μ., αρκετά πυρομαχικά της αεροπορίας εξερράγησαν στο έδαφος του αεροδρομίου Σάκι κοντά στον οικισμό Νοβοφιοντόροβκα», ανέφερε το υπουργείο.

Νωρίτερα ο Κονσταντίν Σκορούπσκι, υπουργός Υγείας της αποκαλούμενης Δημοκρατίας της Κριμαίας, δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τις εκρήξεις. Δεν είναι σαφές εάν το άτομο που έχασε την ζωή του ήταν μεταξύ εκείνων που αναφέρθηκαν προηγουμένως ως τραυματίες.

Ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του επικεφαλής της περιοχής της Κριμαίας, επιβεβαίωσε ότι αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο χωριό Νοβοφιοντόροβκα. Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram, ο Κριούτσκοφ ανέφερε ότι περίπου 30 άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά τις εκρήξεις και ότι έχει δημιουργηθεί αεροπορικός κλοιός γύρω από την περίμετρο του αεροδρομίου.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι κοντά στη Νοβοφιόροβκα χρησιμοποιείται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών αεροσκαφών. Εκτός από αυτό, το αεροδρόμιο διαθέτει ένα επίγειο σύστημα δοκιμών και εκπαίδευσης NITKA, έναν από τους δύο τέτοιους προσομοιωτές της Ρωσίας για την άσκηση των δεξιοτήτων απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών σε αεροπλανοφόρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα