ΑΘΗΝΑ
20:10
|
28.04.2024
Αίσιο τέλος είχε η ομηρεία υπαλλήλων και πελατών στην Federal Bank της Βηρυτού. Ο δράστης της ομηρείας πήρε 35.000 δολάρια και παραδόθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μπασάμ είσαι ήρωας!» φώναζε πλήθος εκατοντάδων ατόμων που περίμενε υπομονετικά επί ώρες έξω από το υποκατάστημα της λιβανέζικης τράπεζα Federal Bank στην Χάμρα της Βηρυτού.

 Το πλήθος επευφημούσε, τον 42χρονο πελάτη της τράπεζας, Μπασάμ αλ Σέιχκ Χουσείν που αναγκάστηκε σήμερα το πρωί να πάρει το όπλο του και ένα μπιτόνι βενζίνη προκειμένου να πείσει με το άγριο τον διευθυντή τραπέζης να αποδεσμεύσει μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια από σύνολο κατάθεσης 210.000 δολαρίων.

Μετά από οκτώ ώρες ομηρείας 10 υπαλλήλων και δύο πελατών, ο Μπασάμ αλ Σέικχ Χουσείν βγήκε νικητής μολονότι λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Είχε καταφέρει να βγάλει από τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό 35.000 δολάρια, αντί για τα αρχικά 2.000 που ζητούσε για να πληρώσει τα νοσήλια του άρρωστου πατέρα του και να βγάλει πέρα κάποιες μη ελαστικές οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η ιστορία του Μπασάμ προκάλεσε σάλο σε όλο τον Λίβανο καθώς το μεγαλύτερο μέρος του λαού της χώρας ζει από το 2019 στη δίνη άσχημης χρηματοπιστωτικής κρίσης που, εκτός από την δραματική υποτίμηση της λίρας Λιβάνου, έχει «κλειδώσει» τις τραπεζικές καταθέσεις χιλιάδων πολιτών σε συνάλλαγμα.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση έκανε παράλληλα και το γύρο του κόσμου επαναφέροντας στο προσκήνιο την δεινή οικονομική κατάσταση σε μία χώρα που παλεύει να ορθοποδήσει και να ξεφύγει από τα χέρια μίας μικρής οικονομικής και πολιτικής ελίτ που ελέγχει σχεδόν τα πάντα και ευθύνεται για τη διαφθορά και την πολυετή κακοδιαχείριση των πόρων της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα