ΑΘΗΝΑ
10:41
|
20.09.2024
Στο Φεστιβάλ Δράμας θα συναντηθεί με το ελληνικό κοινό η νέα ταινία του σκηνοθέτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πτήση από την Αθήνα προς το Τορόντο του Κανδά θα βρεθεί σε λίγες ημέρες, η «Airhostess-737» λίγο πριν συναντηθεί με το ελληνικό κοινό μέσα από το 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας.

Η νέα ταινία του γνωστού σκηνοθέτη που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα στο  75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, θα συμμετέχει στο φημισμένο φημισμένο Βορειοαμερικανικό Φεστιβάλ του Τορόντο (TIFF) από τις 8 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα αστείο αλλά και συγκινητικό one-woman show, με την Λένα Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας 39χρονης αεροσυνοδού που πετά από Αθήνα προς Καβάλα με ένα Boeing-737.

Προσπαθώντας να συνηθίσει τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε στα δόντια της σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, η πρωταγωνίστρια του, καλείται να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στην σκευοφόρο του αεροπλάνου, και τη φωνή της οποίας ακούμε από Χαρούλα Αλεξίου.

Όπως και στις δύο προηγούμενες σκηνοθετικές του απόπειρες, στη «Λεωφόρο Πατησίων» και το «Route-3» ο Θανάσης Νεοφώτιστος, που αυτό τον καιρό βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια», παραμένει σε μικρούς και περιορισμένους χώρους με την  κάμερα «κολλημένη» πάνω στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συνέχεια για το ελληνικό κοινό στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας, από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

100 χρόνια μπροστά, ο Βαν Γκογκ και στην αντίληψη της κίνησης των αστεριών

Ξεκίνησε το φεστιβάλ Μπαρόκ στη Γερμανική Εκκλησία Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα