ΑΘΗΝΑ
16:17
|
30.04.2024
Φωτιές άναψε η ανακοίνωση της Gazprom πως από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτέμβρη θα σταματήσει εντελώς η ροή φυσικού αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φωτιές» στα επιτελεία της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και άλλων χωρών της ΕΕ άναψε η ανακοίνωση της Gazprom πως από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτέμβρη θα σταματήσει εντελώς η ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του ρωσο-γερμανικού αγωγού «Nord Stream 1» για εργασίες συντήρησης.

Η εξέλιξη προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό για τις πιθανές σοβαρές εμπλοκές που μπορεί να επιφέρει όχι τόσο η τριήμερη διακοπή λειτουργίας του αγωγού όσο το ενδεχόμενο να μην ξαναρχίσει στις 3 Σεπτέμβρη προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στον εφοδιασμό φυσικού αερίου στην Ευρώπης, από τον αγωγό ο οποίος λειτουργεί μόλις στο 20% της δυνατότητας τού.

Πάντως στην σημερινή της ανακοίνωση η Gazprom εμφανίζεται καθησυχαστική διαβεβαιώνοντας ότι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, η ροή φυσικού αερίου θα επανέλθει στις σημερινές ποσότητες των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα. Ακόμη και έτσι όμως η ποσότητα αυτή μοιάζει πολύ μικρή σε σχέση με την μέγιστη δυνατότητα  μεταφοράς 167 εκατομμυρίων κ.μ.  τη μέρα μέσω του αγωγού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα