ΑΘΗΝΑ
19:34
|
01.10.2024
Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ γρονθοκόπησαν μετανάστη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr. Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν ακινητοποιήσει έναν άντρα αλλοδαπής καταγωγής στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο και ετοιμάζονται να τον συλλάβουν. Αν και ο άντρας δεν φέρνει καμία αντίσταση ένας από τους δύο αστυνομικούς αρχίζει να τον κλωτσά, ενώ ο άντρας είναι πεσμένος κάτω. Στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες και τον συλλαμβάνουν. Περαστικοί που βρισκόταν στο σημείο κατέγραψαν το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο άνδρας βρισκόταν στο σημείο μόνος του. Ξαφνικά έφτασαν εκεί δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ένας από τους αστυνομικούς άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Στη συνέχεια τον ρίχνουν κάτω και όπως φαίνεται στο βίντεο ένας από τους αστυνομικούς συνεχίζει να τον κλωτσά, δίχως ο άνδρας να προβάλλει αντίσταση.

Το βίντεο κατέγραψαν περαστικοί, πιθανόν μέσα από κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, ενώ, σε αυτό, ακούγονται φωνές επιδοκιμασίας της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Εδώ το βίντεο-ντοκουμέντο της αστυνομικής βίας:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ισραήλ – Ξεκίνησαν οι εκτοξεύσεις δεκάδων πυραύλων από το Ιράν (upd)

ΕΛΣΤΑΤ: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2023 σε όλες τις περιφέρειες

Μπόρις Τζόνσον: Παραβίασε το πρωτόκολλο αποκαλύπτοντας την αιτία θανάτου της Ελισάβετ

«Γιουχάρισμα» γιατρών στον Γεωργιάδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα