ΑΘΗΝΑ
14:16
|
28.04.2024
Το κρούσμα συνδέεται γενετικά με το ξέσπασμα του ιού την περίοδο 2018-2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο κρούσμα του ιού Έμπολα επιβεβαιώθηκε στην πόλη Μπένι στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας (INRB) της χώρας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι το κρούσμα συνδέεται γενετικά με το ξέσπασμα του ιού 2018-2020 στις επαρχίες του Βόρειου Κίβου και του Ιτούρι, που σκότωσε σχεδόν 2.300 ανθρώπους, ανέφερε μια δήλωση του ο Πλασίντ Μπάλα, επικεφαλής του Pathogen Genomics Laboratory στο INRB.

Μια άλλη έξαρση από αυτό το ξέσπασμα σκότωσε έξι ανθρώπους πέρυσι. Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στο Κονγκό ήταν σε διαφορετικό μέρος της χώρας και ανακοινώθηκε ότι έληξε τον Ιούλιο μετά από πέντε θανάτους.

Ο Έμπολα μπορεί μερικές φορές να παραμείνει στα μάτια, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τα σωματικά υγρά των επιζώντων και να ξεσπάσει χρόνια αργότερα.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε μια γυναίκα που πέθανε στις 15 Αυγούστου μετά την εισαγωγή της σε νοσοκομείο του Μπένι στις 23 Ιουλίου, ανέφερε η δήλωση.

«Τα αρχικά ευρήματά μας δείχνουν ότι αυτό το κρούσμα πιθανότατα αντιπροσωπεύει μια νέα έξαρση της επιδημίας του Βόρειου Κίβο/Ιτούρι του 2018-2020, που ξεκίνησε από τη μετάδοση του ιού Έμπολα από έναν επιζώντα που μολύνθηκε επίμονα ή έναν επιζώντα που παρουσίασε υποτροπή», ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα