ΑΘΗΝΑ
06:16
|
27.09.2024
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε σε 87 εκ των οποίων τα πέντε ήταν θανατηφόρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει προκαλέσει στην χώρα μας ως τώρα το θάνατο πέντε ατόμων, όλοι τους ηλικίας άνω των 77 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας πως ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει μολύνει δεκάδες άτομα στη χώρα μας όλων των ηλικιών κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Όλοι οι αποβιώσαντες ήταν ηλικιωμένοι (άνω των 77 ετών) και έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Η μέση ηλικία των θυμάτων του ιού είναι τα 85 έτη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε σε 87. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 52 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ). Η μέση ηλικία των ασθενών αυτών είναι τα 72 έτη. Ο νεότερος ήταν 14 ετών και ο γηραιότερος 90 ετών.

Οι εκδηλώσεις που ανέπτυξαν ήταν εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Οι υπόλοιποι 35 ασθενείς είχαν ήπια νόσηση (λ.χ. πυρετό), χωρίς νευρολογικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς χρειάσθηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

The New York City Health Department announced a “record number” of mosquitoes infected by the West Nile virus in the city.

Από τους υπόλοιπους, οι 50 έχουν λάβει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται ανέρχονται σε 20. Οι επτά εξ αυτών νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και οι υπόλοιποι 13 σε κλίνες εκτός εντατικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το βίαιο θάνατο Πακιστανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ: «Νίκη στην αντίσταση της Μέσης Ανατολής» (εικόνες)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα