ΑΘΗΝΑ
23:50
|
27.04.2024
Οι μεγάλες και διαδεδομένες ξηρασίες καταστρέφουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ προκαλούν τεράστια προβλήματα στην ηλεκτρική ενέργεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κίνα προκάλεσαν τον όλεθρο την Τετάρτη παρά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές, με τις αρχές σε όλη τη λεκάνη απορροής του ποταμού Γιανγκτσέ να προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή στην ηλεκτρική ενέργεια, τις καλλιέργειες και τα ζώα.

Ο καύσωνας της Κίνας, που εκτείνεται τις τελευταίες 70 ημέρες, είναι ο μεγαλύτερος και πιο διαδεδομένος που έχει καταγραφεί, με περίπου το 30% από τους 600 μετεωρολογικούς σταθμούς κατά μήκος του Γιανγκτσέ να καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες τους μέχρι την περασμένη Παρασκευή.

Η νοτιοδυτική περιοχή Τσονγκκίνγκ έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, με έναν κάτοικο, τον Ζανγκ Ρογκάι, να λέει ότι τόσο το νερό όσο και το ρεύμα του είχαν διακοπεί μετά από μια τετραήμερη πυρκαγιά στο βουνό στην περιοχή Τζιανγκτζιν.

«Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε σε ένα κέντρο ηλεκτροδότησης που απέχει πάνω από 10 χιλιόμετρα (6 μίλια) για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους», είπε ο Ζανγκ.

Την Τετάρτη, εικόνες που κοινοποιήθηκαν στην υπηρεσία Weibo της Κίνας που μοιάζει με Twitter έδειξαν κατοίκους και εθελοντές στο Τσονγκκίνγκ και το Σιτσουάν να απελπίζονται από τη ζέστη, ακόμη και να λιποθυμούν κατά τη διάρκεια υποχρεωτικών τεστ για τον COVID-19.

Το αγροτικό γραφείο του Τσονγκκίνγκ εκπόνησε επίσης έκτακτα μέτρα για την προστασία των ζώων σε περισσότερες από 5.000 μεγάλης κλίμακας χοιροτροφικές μονάδες, οι οποίες αντιμετώπισαν «σοβαρές προκλήσεις» ως αποτέλεσμα της ζέστης, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ζημιά στις καλλιέργειες και η λειψυδρία θα μπορούσε «να εξαπλωθεί σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τα τρόφιμα, με αποτέλεσμα σημαντική αύξηση των τιμών ή επισιτιστική κρίση στη σοβαρότερη περίπτωση», δήλωσε ο Λιν Ζον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο City του Χονγκ Κονγκ που έχει μελετήσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία στην Κίνα.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας υποβάθμισε την εθνική του προειδοποίηση για τις υψηλές θερμοκρασίες σε «πορτοκαλί» την Τετάρτη μετά από 12 συνεχόμενες ημέρες «κόκκινων συναγερμών», αλλά οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 Κελσίου (104 Φαρενάιτ) στο Τσονγκκίνγκ , το Σετσουάν και άλλα μέρη της λεκάνης Γιανγκτσέ.

Ένας μετεωρολογικός σταθμός στο Σιτσουάν κατέγραψε θερμοκρασία 43,9 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, η υψηλότερη ποτέ στην επαρχία, δήλωσαν επίσημοι μετεωρολόγοι στο κανάλι τους στο Weibo.

Η Κίνα έχει προειδοποιήσει ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα των πιο ασταθών καιρικών συνθηκών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα