ΑΘΗΝΑ
20:17
|
28.09.2024
Ο υπό «αναστολή» πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης συνεχίζει ως Υπουργός Άμυνας της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Ταϊλάνδης Πραγιούθ Τσαν-ότσα δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα συνεχίσει τον ρόλο του ως Υπουργός Άμυνας, στην πρώτη απευθείας ομιλία του στο κοινό από τότε που το δικαστήριο τον διέταξε να παύσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός ενώ αναθεωρεί το όριο της θητείας του.

«Θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον και την ευθύνη μου ως υπουργός Άμυνας για τον λαό και την Ταϊλάνδη κάθε μέρα», ανέφερε ο Πράγιουθ Τσαν-ότσα στον λογαριασμό Twitter του πρωθυπουργικού γραφείου την Πέμπτη.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη να ακούσει μια αναφορά που υποβλήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το επιχείρημα ότι τα χρόνια που πέρασε ο Πράγιουθ ως αρχηγός στρατιωτικής χούντας μετά την ανάληψη της εξουσίας με πραξικόπημα το 2014, θα πρέπει να υπολογίζονται στο συνολικό χρόνο του στην εξουσία. Το σύνταγμα ορίζει όριο θητείας οκτώ ετών για τον πρωθυπουργό.

Παραμένει ασαφές πότε το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση για την επανεξέταση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πραβίτ Ουνγοσουβάν εκτελεί χρέη πρωθυπουργού της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την πρώτη του μέρα στο πρωθυπουργικό γραφείο την Παρασκευή.

Η διαμάχη σχετικά με το όριο θητείας του Πραγιούθ Τσαν-ότσα είναι η πιο πρόσφατη διαμα΄χη σε σχεδόν δύο δεκαετίες διαλείπουσας πολιτικής αναταραχής, συμπεριλαμβανομένων δύο πραξικοπημάτων και βίαιων διαδηλώσεων, που προέρχονται από την εναντίωση στη στρατιωτική ανάμειξη στην πολιτική και τις απαιτήσεις για μεγαλύτερη δημοκρατική εκπροσώπηση καθώς αυξάνεται η πολιτική συνείδηση του κόσμου.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ανούτσα Μπουραπατσάισρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα