ΑΘΗΝΑ
08:59
|
27.04.2024
«Ζητώ συγνώμη που τα λόγια μου έδωσαν υλικό σε κακόβουλους ανθρώπους με σκοπό να πολώσουν τη χώρα μας» είπε η τραγουδίστρια και μετά της έβαλαν...χειροπέδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η 46χρονη Τουρκάλα τραγουδίστρια της ποπ μουσικής Gulsen με εντολή του εισαγγελέα της Πόλης με την κατηγορία της παρακίνησης ατόμων σε μίσος και εχθρότητα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε επί σκηνής για τα θρησκευτικά σχολεία.

Η Γκιουλσέν συνελήφθη σε σπίτι γνωστού της στην Κωνσταντινούπολη και οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Βίντεο με τα σχόλιά της επί σκηνής προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των πιο συντηρητικών οπαδών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τραγουδίστρια φαίνεται να λέει σε κάποιο άγνωστο άτομο στη σκηνή πως η «διαστροφή του» προκλήθηκε λόγω της φοίτησής του στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ.

«Η στοχοποίηση ενός τμήματος της κοινωνίας με την κατηγορία της «διαστροφής» και η προσπάθεια διχασμού της Τουρκίας είναι έγκλημα μίσους και ντροπή για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Πριν την σύλληψή της η Γκιουλσέν ζήτησε συγνώμη για το σχόλιό της με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέροντας:

«Ζητώ συγνώμη που τα λόγια μου έδωσαν υλικό σε κακόβουλους ανθρώπους με σκοπό να πολώσουν τη χώρα μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο η (συγκεκαλυμμένη με έμμεση πλην σαφή κριτική στην κυβέρνηση) «συγνώμη» της τραγουδίστριας δεν κατάφερε να μειώσει την ένταση. Η κυβέρνηση Ερντογάν ήταν αποφασισμένη, όπως αποδεικνύεται, να «κάνει την τρίχα τριχιά» στο πλαίσιο μίας παρατεταμένης πρώιμης προεκλογικής περιόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα