ΑΘΗΝΑ
08:38
|
27.04.2024
Εκπρόσωπος του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της Δυτικής Παπούα απαιτεί την καταδίκη των δραστών σε θάνατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι Ινδονήσιοι στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι δολοφόνησαν τέσσερις αυτόχθονες της Παπούα και ακρωτηρίασαν τα σώματά τους την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Οι ύποπτοι προσποιήθηκαν ότι ήταν πρόθυμοι να πουλήσουν όπλα για να δελεάσουν τα θύματα τους στις 22 Αυγούστου, την ημέρα που φέρεται να συνέβη το έγκλημα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της αστυνομίας της επαρχίας Παπούα Φαϊζάλ Ραμαντάνι.

Τα θύματα στη συνέχεια τεμαχίστηκαν, μπήκαν σε σάκους και πετάχτηκαν σε ένα ποτάμι έξω από την πόλη Τιμίκα, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Από τη Δευτέρα, έχουν βρεθεί μέλη σωμάτων που ανήκαν σε τρία από τα θύματα, είπε ο Ραμαντάνι, προσθέτοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα λείψανα του τελευταίου θύματος.

Η αστυνομία της Παπούα κατονόμασε επίσης τέσσερις πολίτες ως ύποπτους για την υπόθεση, τρεις από τους οποίους συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε ο Ραμαντάνι. Οι ύποπτοι πολίτες είπαν ότι οι στρατιώτες συμμετείχαν «άμεσα» στη δολοφονία και τον τεμαχισμό των θυμάτων, τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με ομάδες ανταρτών στην περιοχή Ντούγκα.

Οι Αρχές ανέκριναν τους έξι στρατιώτες, οι οποίοι κατονομάστηκαν ως ύποπτοι και συνελήφθησαν από τη στρατιωτική αστυνομία τη Δευτέρα.

Ο Τέγκου Μουτζί Ανγκασά, ανώτερος αξιωματικός του στρατού στην Παπούα, είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι ο στρατός συντονίζεται με την αστυνομία για μια κοινή έρευνα.

«Είμαστε δεσμευμένοι να προασπίσουμε το κράτος δικαίου. Θα επιφέρουμε αυστηρές κυρώσεις εάν αποδειχθεί ότι οι στρατιώτες εμπλέκονται (στο έγκλημα)», είπε η Ανγκάσα.

Ο Σέμπι Σαμπόμ, εκπρόσωπος του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της Δυτικής Παπούα, της στρατιωτικής πτέρυγας της κύριας αυτονομιστικής ομάδας της Παπούα, ζήτησε από την ινδονησιακή κυβέρνηση να καταδικάσει τους δράστες σε θάνατο.

«Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από την κυβέρνηση της Ινδονησίας μέσω των δυνάμεων ασφαλείας της», είπε ο Σαμπόμ σε δήλωση, απειλώντας ότι θα πραγματοποιήσει «επιχείρηση αντίποινων» εάν αγνοηθεί το αίτημα της ομάδας του.

Η Ινδονησία διατηρεί ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην πλούσια σε πόρους αλλά υπανάπτυκτη περιοχή της Παπούα, όπου η σύγκρουση με μια ανταρτική αυτονομιστική εξέγερση έχει προκαλέσει αυξανόμενο αριθμό θυμάτων.

Πρώην ολλανδική αποικία, η Παπούα αυτοανακηρύχτηκε ανεξάρτητη το 1961, αλλά η γειτονική Ινδονησία ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής δύο χρόνια αργότερα, με την υπόσχεση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, με την ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ της παραμονής στην Ινδονησία να θεωρείται ευρέως ως απάτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα