ΑΘΗΝΑ
12:20
|
06.10.2024
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κινεζικής κυβέρνησης, την Κυριακή στη χώρα καταγράφηκαν 349 νέα κρούσματα κορονοϊού, με συνολικά 6.227 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να χαλιναγωγήσει τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, αυστηροποιώντας τα μέτρα και διαταράσσοντας τη ζωή περίπου 65 εκατομμυρίων πολιτών, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση στην επιχειρηματική πύλη Caixin, 33 κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μεγάλων επαρχιακών και δημοτικών κέντρων, έχουν τεθεί υπό τη χαμηλότερη βαθμίδα «στατικής διαχείρισης» της Κίνας.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνουν το κλείσιμο γραφείων, σχολείων, χώρων ψυχαγωγίας, μη απαραίτητων καταστημάτων και υπηρεσιών. Οι υπάλληλοι γραφείου και οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεούνται να εργάζονται από το σπίτι και οι φοιτητές διεξάγουν τη μάθησή τους διαδικτυακά. Τα νοσοκομεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά οι εξειδικευμένες και οδοντιατρικές κλινικές έχουν κλείσει. Τα φαρμακεία απαγορεύεται να πωλούν αντιβιοτικά, αντιιικά φάρμακα και φάρμακα για πυρετό και βήχα.

Ο ημι-αποκλεισμός έχει επιβληθεί στις εύπορες νότιες πόλεις Γκουανγκζού και Σενζέν καθώς και στην πόλη Σινίνγκ στο οροπέδιο του Θιβέτ και στις βόρειες πόλεις Σιτζιαζουάνγκ και Χαρμπίν. Η δυτική μητρόπολη του Τσενγκντού με πληθυσμό 21 εκατομμυρίων, η δυτική πόλη Γκουιγιάνγκ, η Λάσα στο Θιβέτ και η Ουρούμκι στη Σιντζιάνγκ μπήκαν επίσης σε ημι-αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κινεζικής κυβέρνησης, την Κυριακή στη χώρα καταγράφηκαν 349 νέα κρούσματα κορονοϊού, με συνολικά 6.227 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 31 επαρχίες και δήμους. Παρά τον σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων της Κίνας, οι αρχές έχουν επανειλημμένα δεσμευτεί σε μια πολιτική «μηδενικού Covid».

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, διέταξε τις αρχές να εξισορροπήσουν την πολιτική «μηδενικού Covid» με την οικονομική ανάπτυξη, αν και οι αναφορές δείχνουν ότι οι κινεζικές πόλεις με σημαντικές περιοχές υπό lockdown αντιπροσωπεύουν το 35% του συνολικού ΑΕΠ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τίς 11 το πρωί

Το Καζακστάν ψηφίζει για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα