ΑΘΗΝΑ
23:23
|
24.09.2024
Οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών απαιτούν εγγυήσεις για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε ανήλικους κάτω των 18 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο του Παρισιού πρόκειται να αποφανθεί τον επόμενο μήνα για το εάν μια γαλλική ρυθμιστική αρχή έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την πρόσβαση σε διεθνείς πορνογραφικούς ιστότοπους στη Γαλλία, εκτός εάν αυτοί οι ιστότοποι μπορούν να εγγυηθούν ότι μπορούν να αποτρέψουν την πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 18 ετών.

Μετά από καταγγελία οργανώσεων για τα δικαιώματα των παιδιών, η γαλλική ρυθμιστική αρχή οπτικοακουστικών και ψηφιακών υπηρεσιών Arcom τον Δεκέμβριο του 2021 ειδοποίησε πέντε πορνογραφικούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του Pornhub, απαιτώντας τους να αποδείξουν ότι εμπόδιζαν την πρόσβαση σε ανηλίκους σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία του Ιουλίου 2020.

Στέλεχος της Arcom είπε ότι από τότε η ρυθμιστική αρχή δεν είχε δει καμία ένδειξη ότι οι ιστότοποι εγκαθιστούσαν συστήματα που θα μπορούσαν πραγματικά να εμποδίσουν την πρόσβαση για ανηλίκους, και έτσι αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

Οι τέσσερις άλλοι ιστότοποι που αμφισβητούνται από τη ρυθμιστική αρχή είναι οι Tukif, Xhamster, Xnxx και Xvideos.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι ήθελε το δικαστήριο να διατάξει τους Γάλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου όπως η Orange, η Free και η SFR να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου στη γαλλική επικράτεια έως ότου αποκτήσουν ένα σταθερό σύστημα αποκλεισμού της πρόσβασης σε ανηλίκους.

Σε μια ακρόαση την Τρίτη, οι δικηγόροι των ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου υποστήριξαν ότι το δικαστήριο δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να αποφανθεί για την υπόθεση, καθώς ο νόμος δεν ήταν σύμφωνος με το σύνταγμα. Το δικαστήριο θα αποφανθεί τώρα στις 4 Οκτωβρίου εάν μπορεί να αποφασίσει για το θέμα ή εάν η υπόθεση πρέπει να πάει στο εφετείο, δήλωσε στέλεχος της Arcom.

Προς το παρόν, οι ιστότοποι πορνογραφικού περιεχομένου στη Γαλλία πρέπει να εμφανίζουν μόνο ένα κουμπί αποποίησης ευθύνης στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ για να πουν ότι είναι άνω των 18 ετών, αλλά δεν υπάρχει επαλήθευση της πραγματικής ηλικίας τους.

Υπεύθυνοι της Arcom είπαν ότι οι ιστότοποι – οι οποίοι είναι όλοι δωρεάν – θα πρέπει να προτείνουν ένα δωρεάν και αξιόπιστο σύστημα αποκλεισμού.

Ένας δικηγόρος του εκδότη του PornHub MG Freesites δεν απάντησε αμέσως σε κλήσεις για σχολιασμό. Σύμφωνα με το γαλλικό ραδιόφωνο franceinfo, είπε ότι η επαλήθευση της ηλικίας ενός χρήστη του Διαδικτύου είναι τεχνικά και νομικά αδύνατη.

Τους τελευταίους μήνες, η Arcom έχει επίσης κοινοποιήσει πολλές άλλες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου του YouPorn, ενός από τους κορυφαίους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου στον κόσμο, δήλωσε ο υπεύθυνος της Arcom.

Γαλλικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών έχουν ξεκινήσει πολλές νομικές υποθέσεις για να εμποδίσουν την πρόσβαση ανηλίκων σε διαδικτυακή πορνογραφία, υποστηρίζοντας ότι τα τρέχοντα πρότυπα επαλήθευσης ηλικίας καθιστούν πολύ εύκολη την πρόσβαση των παιδιών στους ιστότοπους.

Δεν λείπουν, βέβαια, οι αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου σχετικά με αυτή την προσπάθεια παρεμπόδισης της πρόσβασης σε τέτοιου είδους ιστότοπους, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη και περισσότερη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και όχι συντηρητική απαγόρευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Προχωρά η αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου σε πολυχώρο γαστρονομίας

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα