ΑΘΗΝΑ
03:47
|
22.05.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο του νησιού, Τσάι Ινγκ-γουέν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ακόμα αντιπροσωπεία Αμερικανών νομοθετών έφτασε σήμερα στην Ταϊβάν, στην έκτη τέτοια επίσκεψη που πραγματοποιείται στο νησί από τις αρχές Αυγούστου παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Πεκίνου.

Η de facto πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ταϊβάν δήλωσε ότι οκτώ νομοθέτες, με επικεφαλής τη Δημοκρατική γερουσιάστρια Στέφανι Μέρφι, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των ΗΠΑ, θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή στο νησί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίσκεψης στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Ημερομηνίες επισκέψεων Αμερικανών νομοθετών στην Ταϊβάν από τον Αύγουστο

«Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με ανώτερους ηγέτες της Ταϊβάν για να συζητήσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ταϊβάν, την περιφερειακή ασφάλεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις, τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και άλλα σημαντικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες πρόκειται να συναντηθούν με την πρόεδρο του νησιού, Τσάι Ινγκ-γουέν, ενώ βρίσκονται εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα