ΑΘΗΝΑ
01:04
|
28.04.2024

Πρόωροι αποδείχθηκαν οι πανηγυρισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας στην Αφρική. Σήμερα, οι σουδανικές υγειονομικές αρχές και το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόωροι αποδείχθηκαν οι πανηγυρισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας στην Αφρική. Σήμερα, οι σουδανικές υγειονομικές αρχές και το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) στο Σουδάν επιβεβαίωσαν 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου σε εννιά από τις 18 επαρχίες της χώρας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

Κρούσματα πολιομυελίτιδας αναφέρθηκαν πριν λίγες μέρες σε Αιθιοπία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Τσαντ αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου ιδιαίτερα στο Σουδάν, και κυρίως στην περιοχή της δυτικής επαρχίας Νταρφούρ, εξαιτίας των μετακινήσεων του πληθυσμού.

Μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο επαναφοράς της νόσου στη χώρα, το σουδανικό υπουργείο Υγείας –με τη υποστήριξη της Unicef, του ΠΟΥ και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος ετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού για 5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών.

Μόλις την περασμένη Τρίτη η Ρόουζ Λέκε πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης για την περιοχή της Αφρικής (ARCC), του οργανισμού πιστοποίησης του ΠΟΥ, είχε ισχυριστεί ότι «η μετάδοση του ιού της πολιομυελίτιδας έχει διακοπεί» στην Αφρική. Είχε μάλιστα αναφερθεί σε μία «ιστορική στιγμή για την Αφρική».

Η πολιομυελίτιδα είναι μολυσματική ασθένεια που πλήττει κυρίως τα παιδιά επηρεάζοντας τον νωτιαίο μυελό τους και μπορεί να τους προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα