ΑΘΗΝΑ
14:49
|
09.06.2026
Ο πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. ενεργεί αντίθετα με οικονομικά της συμφέροντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας Λάζλο Κόβερ δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να θεωρηθεί χαμένη στην ουκρανική σύγκρουση, καθώς το μπλοκ ενεργεί ενάντια στα δικά του οικονομικά συμφέροντα.

«Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό εξωτερική πίεση, ανίκανη να αποκαταστήσει την ειρήνη με διπλωματικά μέσα και ενεργεί αντίθετα με τα θεμελιώδη οικονομικά συμφέροντά της. Μπορεί να θεωρηθεί η μεγάλη χαμένη, ανεξάρτητα από το ποια από τις πλευρές που εμπλέκονται άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αυτοανακηρύσσεται νικήτρια», ανέφερε ο Ούγγρος πολιτικός σύμφωνα με το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Βρυξέλλες εξυπηρετούν μη ευρωπαϊκές ομάδες συμφερόντων, τακτική που καταδικάζει την Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της σε «στρατιωτική ευπάθεια, πολιτική εξάρτηση, οικονομική και ενεργειακή μη βιωσιμότητα και κοινωνική αποσύνθεση», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μουντιάλ: Το Ιράν καταγγέλλει τις ΗΠΑ για ακύρωση των εισιτηρίων των οπαδών του

Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης στο πλευρό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Τραμπ: Σώοι οι πιλότοι του Apache που έπεσε στα Στενά του Ορμούζ

Ζαχάροβα: Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την εγκληματική επίθεση του Κιέβου σε τρένο στην Κριμαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα