ΑΘΗΝΑ
20:53
|
28.04.2024
Να καταπνίξει με χημικά την συναυλία που παρακολουθούσαν περισσότερα από 5.000 άτομα στο ΑΠΘ επέλεξε η αστυνομία, συνεχίζοντας με επίθεση σε αυθόρμητη πορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με χημικά, ακραία καταστολή και επιστράτευση τεράστιου όγκου δυνάμεων ασφαλείας αποφάσισε για μία ακόμη φορά να απαντήσει η αστυνομία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στις διεκδικήσεις φοιτητών και φοιτητριών για ελευθερία και μη αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, επιτιθέμενη αναίτια σε χιλιάδες ανθρώπους που παρακολουθούσαν συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκαλύπτει σωρεία οπτικοακουστικού υλικού που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν περισσότερα από 5.000 άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία και στη συνέχεια την κατέπνιξαν με χημικά, ενώ ακολούθησαν ρίψεις κρότου – λάμψης και ξυλοδαρμοί καθώς και επιθέσεις σε δημοσιογράφους.

Όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη, με τον επικεφαλής τους στη συνέχεια να παρακαλά στην κυριολεξία τον ενορχηστρωτή του τραμπουκισμού να σταματήσει και εκείνον να κλωτσάει εκνευρισμένος έναν κάδο σκουπιδιών. Στο βίντεο μάλιστα ακούγεται χαρακτηριστικά ο επικεφαλής να επισημαίνει προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ «χάνετε την ψυχραιμία σας. Χάνετε την ψυχραιμία σας ενώ είστε εκπαιδευμένοι», με τον ίδιο να αρνείται στη συνέχεια να δώσει στον φωτορεπόρτερ τα στοιχεία που ζητάει για να καταγγείλει το περιστατικό.

Στην ίδια κατεύθυνση καταστολής και βίας, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν μετά τη συναυλία σε αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε, με αστυνομικούς να επιτίθενται αναίτια ακόμη και σε περαστικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα