ΑΘΗΝΑ
01:40
|
18.05.2024
Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι το πιο σημαντικό σε αυτό το θέμα είναι η στάση της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο PBS τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του PBS πόσο γρήγορα είδε τη σύγκρουση να τελειώνει, ο Τούρκος ηγέτης είπε «το πιο σημαντικό, η ρωσική στάση θα είναι πολύ, πολύ σημαντική εδώ».

«Στο Ουζμπεκιστάν, συναντήθηκα με τον [ρώσο] πρόεδρο [Βλαντιμίρ] Πούτιν και είχαμε πολύ εκτενείς συζητήσεις μαζί του», είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Ρώσος ηγέτης του έδειξε «ότι είναι πρόθυμος να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό».

«Ο τρόπος που πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το PBS. «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός». «Το μόνο <…> που θέλουμε να δούμε είναι να τελειώσει αυτή η μάχη με ειρήνη», κατέληξε.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν συνομιλίες στο περιθώριο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν την περασμένη Παρασκευή. Ο Πούτιν δήλωσε μετά τις συνομιλίες ότι ο Ερντογάν δεν πρότεινε τη διοργάνωση διαπραγματεύσεων με τον Ουκρανό ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Ο Τούρκος πρόεδρος συμβάλλει σοβαρά στις προσπάθειες εξομάλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων για τη διευθέτηση της επισιτιστικής κρίσης, τόνισε ο Πούτιν.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν είπε σε τηλεοπτική ομιλία ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες ανακοίνωσαν σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Επιπλέον, η Δύση αύξησε τις παραδόσεις όπλων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα