ΑΘΗΝΑ
14:16
|
28.04.2024
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο Μεξικό, Λάουρα Βελάσκες, από το σεισμό σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 10.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους δύο πολύνεκρους καταστροφικούς σεισμούς που είχαν γίνει στο Μεξικό τη δεκαετία του 2010 και τη δεκαετία του 1980, αυτή τη φορά ο απολογισμός περιορίστηκε σημαντικά χάρη προφανώς στα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης κτιρίων που πήραν έκτοτε οι μεξικανικές αρχές.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο Μεξικό, Λάουρα Βελάσκες, από το σεισμό σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 10.

Ο χτεσινοβραδινός σεισμός των 7,6 βαθμών έπληξε το κεντρικό και δυτικό Μεξικό και οι περισσότερες καταστροφές έχουν αναφερθεί στις Πολιτείες Κολίμα και Μιτσοακάν.

Ο χτεσινός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ συνέβη ακριβώς την ίδια μέρα (19 Σεπτεμβρίου) με την «καταραμένη» επέτειο των εξαιρετικά φονικών σεισμών του 1985 και του 2017 στη χώρα. Στο σεισμό μεγέθους 8,1 Ρίχτερ το 1985 είχαν σκοτωθεί περίπου 5.000 άνθρωποι και περισσότεροι από 350 νεκροί ήταν ο απολογισμός του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ της 19ης Σεπτεμβρίου 2017.

Διακωμώδηση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Από το WhatsApp ως το Instagram και το Facebook, αγχωμένοι Μεξικανοί προσπάθησαν ήδη από χτες να αντιμετωπίσουν με χιούμορ το ανεξήγητο, καθώς η δόνηση δεν έγινε απλώς στην επέτειο δυο από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς στην ιστορία της χώρας, αλλά και μόλις μια ώρα προτού γίνει άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμών στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
«Αυτοί οι Μεξικάνοι είναι πολύ σκληροπυρηνικοί, κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμούς με αληθινούς σεισμούς», ανέφερε έτσι ένα meme, λεζάντα φωτογραφίας που δείχνει πολύ εντυπωσιασμένο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Υπήρχαν βεβαίως και κάποιοι που θυμήθηκαν τους σούπερ-ήρωες παρομοιάζοντας τους σεισμούς της 19ης Σεπτέμβρη του 2022, του 2017 και του 1985 με τον Σπάιντερμαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα