ΑΘΗΝΑ
13:20
|
27.04.2024
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ήρε ορισμένες από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν έπειτα από αίτημα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται το Starlink, η δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου της εταιρείας του, στο Ιράν, καθώς στη χώρα πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις με αφορμή το θάνατο της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία «ήθους» στην Τεχεράνη.

«Ενεργοποιείται το Starlink», ανέφερε ο Μασκ στο Twitter, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι η Ουάσινγκτον «ανέλαβε δράση σήμερα για να προωθήσει την ελευθερία του Διαδικτύου και την ελεύθερη ροή πληροφοριών για τον ιρανικό λαό».

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες ότι αίρει ορισμένες από τις εμπορικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες να προσφέρουν πλατφόρμες και υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η SpaceX επιθυμεί να παρέχει τη δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink, η οποία ήδη παρέχεται στην Ουκρανία, στους Ιρανούς, ανακοινώνοντας ότι θα ζητούσε εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα