ΑΘΗΝΑ
06:37
|
28.04.2024
Περισσότεροι από 730 άνθρωποι φέρονται να συνελήφθησαν σε όλη τη Ρωσία σε διαμαρτυρίες κατά της εντολής μερικής επιστράτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 730 άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη τη Ρωσία το Σάββατο σε διαμαρτυρίες κατά της εντολής μερικής επιστράτευσης, διατείνεται η ΜΚΟ OVD-Info, τρεις ημέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την πρώτη στρατιωτική επιστράτευση της Ρωσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης διαμαρτυριών OVD-Info δήλωσε ότι γνώριζε για κρατήσεις σε 32 διαφορετικές πόλεις, από την Αγία Πετρούπολη έως τη Σιβηρία.

Οι μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις είναι παράνομες σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η οποία επίσης απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα θεωρείται ότι δυσφημεί τις ένοπλες δυνάμεις.

«Θέλεις να γίνεις σαν εμένα;» έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσε μια γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι σε μια συγκέντρωση στη Μόσχα.

Πλάνα από την ίδια διαμαρτυρία έδειξαν Ρώσους αξιωματικούς να μεταφέρουν άνδρες και να οδηγούν γυναίκες σε βαν της αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα