ΑΘΗΝΑ
15:37
|
28.04.2024
Στο συλλαλητήριο, που θα γίνει σήμερα Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. καλούν και η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πορεία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν την τοποθέτηση αστυνομικών στους χώρους των Πανεπιστημίων, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τραυματισμούς φοιτητ(ρι)ών.

Στο συλλαλητήριο, που θα γίνει σήμερα Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. και θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, καλούν εκτός από φοιτητικούς συλλόγους, φοιτητικές και πολιτικές συλλογικότητες, η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι φοιτητ(ρι)ες καλούν σε διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει την εμπέδωση του δόγματος «νόμος και τάξη» στις σχολές και στην κοινωνία προκειμένου «να διαλύσει οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης, οποιαδήποτε πολιτική και συλλογική δράση».

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουν Συναυλία για τον ίδιο λόγο την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. και πάλι στα Προπύλαια.

Παρέμβαση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα φοιτητές και φοιτήτριες που διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Σαμπίνα Κουρίζι, απευθύνοντας έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο να βοηθήσει να «αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς, το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό για τους φοιτητές, ανοιχτό για Αύρα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ που στρατοπεδεύουν εντός του ΑΠΘ».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε ψήφισμα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Η Πόλη Ανάποδα», το οποίο μετά από συζήτηση δεν εγκρίθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα