ΑΘΗΝΑ
16:52
|
27.04.2024

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει με την πανδημία του κορονοϊού χωρίς εμβόλιο, αλλά μόνο με την επιβολή τοπικών lockdowns […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει με την πανδημία του κορονοϊού χωρίς εμβόλιο, αλλά μόνο με την επιβολή τοπικών lockdowns εξέφρασε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη γηραιά ήπειρο, Χανς Κλούγκε. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Βέλγος αξιωματούχος δεν αναμένει να επιστρέψουν άμεσα οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των πολιτών σε εθνικό επίπεδο.  

“Η ημέρα που θα κατακτήσουμε την πανδημία δεν είναι απαραιτήτως η ημέρα που θα βρεθεί το εμβόλιο. Θα είναι όταν θα μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, και αυτό μπορεί να είναι αύριο”, τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ερωτηθείς ο Χανς Κλούγκε για το αν αναμένει επιστροφή των lockdowns σε εθνικό επίπεδο σε κάποιες χώρες τους επόμενους μήνες προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, απάντησε κατηγορηματικά: “Όχι”.

“Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα τοπικά lockdowns», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα