ΑΘΗΝΑ
11:20
|
28.04.2024

Νεκρός από αστυνομικά πυρά ένας ακόμη μαύρος Αμερικανός πολίτης. Αυτήν τη φορά το ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε στο Λος Άντζελες εν μέσω του γενικευμένου κλίματος έντασης […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός από αστυνομικά πυρά ένας ακόμη μαύρος Αμερικανός πολίτης. Αυτήν τη φορά το ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε στο Λος Άντζελες εν μέσω του γενικευμένου κλίματος έντασης μετά την υπόθεση Τζέισον Μπλέικ στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ο εν λόγω άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Το θύμα, σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, επιχείρησε να διαφύγει της αστυνομικής έρευνας, χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς και φέρεται να έφερε όπλο. «Ο ύποπτος, παρεμπιπτόντως, πέταξε ένα σωρό ρούχα που είχε στο χέρι. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», δήλωσε ο υπαστυνόμος Μπράντον Ντιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο άνδρας επλήγη από σφαίρες και κατέληξε επί τόπου. «Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», πρόσθεσε ο υπαστυνόμος Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο που σκοτώθηκε ο μαύρος Αμερικανός πολίτης, ο οποίος κατονομάστηκε από τα ΜΜΕ ως Ντιζόν Κιζί.

Το αντιρατσιστικό κίνημα διαμαρτυρίας έχει αναβιώσει στις ΗΠΑ μετά το περιστατικό με έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη έναν Αφροαμερικανό στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μεταβαίνει σήμερα στην Κενόσα και δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από αυτή την κατά τα φαινόμενα αστυνομική κατάχρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα