ΑΘΗΝΑ
18:23
|
27.04.2024
Παλαιστίνιος διπλωμάτης στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη κατήγγειλε το Ισραήλ για δεκάδες σφαγές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ έχει διαπράξει «τις χειρότερες σφαγές» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που τελείωσε το 1945 τόνισε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη Ιμπραχίμ Κραΐσι στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που είναι υπεύθυνη για «το διεθνές νομικό χάος» που στηρίχτηκε από συμμάχους των ΗΠΑ. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για «τυφλή προκατάληψη» υπέρ του Ισραήλ καλώντας τον ΟΗΕ να δουλέψει για να αποτρέψει την «ισραηλινή επιθετικότητα» ώστε να αναγορευτεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Η ομιλία του Κραΐσι έγινε στο πλαίσιο της 51ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που ξεκίνησε στις 12 Σεπτέμβρη στη Γενεύη και ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη.

Τον περασμένο Αύγουστο στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο για συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς είχε καταγγείλει το Ισραήλ για «50 ολοκαυτώματα» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η αναφορά του στα δεκάδες ολοκαυτώματα σε βάρος των Παλαιστινίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γερμανού Καγκελάριου που διεμήνυσε πως δεν συμφωνεί με αυτή τη θέση προχωρώντας στη συνέχεια στην επιβεβαίωση των στενών σχέσεων Γερμανίας-Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα