ΑΘΗΝΑ
22:43
|
27.04.2024
«O αποκλεισμός των μεταναστών είναι εγκληματικός. Τους κάνει να πεθαίνουν μπροστά μας, και έτσι σήμερα η Μεσόγειος είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίστηκε σήμερα τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό τους «σκανδαλώδη, αηδιαστικό και αμαρτωλό», μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την επερχόμενη δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει καταστήσει την υποστήριξη των μεταναστών κύριο θέμα της παπικής θητείας του, έκανε τα σχόλιά του καθώς αγιοποίησε έναν επίσκοπο του 19ου αιώνα γνωστό ως «πατέρα των μεταναστών» και ένα λαϊκό μέλος του θρησκευτικού τάγματος των Σαλεσίων που διακονούσε φτωχούς ενώπιον 50.000 ανθρώπων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι σκανδαλώδης. Πράγματι, ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι εγκληματικός. Τους κάνει να πεθαίνουν μπροστά μας, και έτσι σήμερα η Μεσόγειος είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», είπε, αναφερόμενος στους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν πνιγεί προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι αηδιαστικός, είναι αμαρτωλός. Είναι εγκληματικό να μην ανοίγουμε πόρτες σε όσους έχουν ανάγκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα