ΑΘΗΝΑ
17:16
|
28.04.2024
Ο Μητσοτάκης συνάντησε απόψε τους συνταξιούχους παρουσιάζοντας τα ψίχουλα για «αυξήσεις» ολκής, μολονότι παραδέχθηκε πως είχαν μείνει στην κατάψυξη επί χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξήσεις-«ψίχουλα» στους συνταξιούχους από τον ερχόμενο Γενάρη μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία άγριων περικοπών και κατάργησης δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού ανήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με επικεφαλής Ενώσεων Συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι οι αυξήσεις θα καλύψουν σχεδόν το 95% των συνταξιούχων, (περίπου 2,47 εκατομμύρια πολίτες). Ισχυρίστηκε ακόμη ότι πολλοί θα δουν αυξήσεις «από δύο ή τρεις πηγές».

Εικόνα

Ανέφερε δε ως σχεδόν «επίτευγμα» το «έκτακτο επίδομα» φτώχειας των 250 ευρώ που θα χορηγήσει σε 1,2 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο, και την ισχνή αύξηση στις συντάξεις που θα δουν περίπου 840.000 άλλοι από την κατάργηση της εισφοράς «αλληλεγγύης».

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων απαίτησαν πραγματικές αυξήσεις που να καλύπτουν την μεγάλη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και κυρίως κατάργηση του λεγόμενου «μηχανισμού της προσωπικής διαφοράς» και την ενσωμάτωσή της στην σύνταξη.

Επιπλέον, απαίτησαν την καταβολή αναδρομικών για δώρα και επικουρικές συντάξεις για όλους και την καταβολή των εισφορών των συνταξιούχων υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, που έχουν παρακρατηθεί.

Συνταξιούχοι

Τους συνταξιούχους εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων Παναγιώτα Τσακούλια και ο Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Πρόεδρος του Συντονιστικού των Τριών Σωμάτων.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού ήταν οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα