ΑΘΗΝΑ
22:53
|
27.04.2024
Μια επίθεση σε όχημα στην πόλη Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν σκότωσε έξι άτομα που απασχολούνταν από τις δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν ως ιατρικό προσωπικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια επίθεση σε όχημα στην πόλη Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν σκότωσε έξι άτομα που απασχολούνταν από τις δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν ως ιατρικό προσωπικό την Πέμπτη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Σήμερα το πρωί, άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν σε όχημα που μετέφερε ιατρικό προσωπικό του 207ου Σώματος Στρατού Αλ-Φαρούκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Enayatullah Khowrazmi, αναφερόμενος σε στρατιωτική μονάδα των Ταλιμπάν που εδρεύει στη δυτική επαρχία Χεράτ. Στην επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί υπάλληλοι, πρόσθεσε.

Από τότε που ανέλαβαν τη χώρα το 2021, οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της ασφάλειας στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις και τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι η ασφάλεια επιδεινώνεται.

Στη δυτική πόλη Χεράτ, μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα τζαμί τον Σεπτέμβριο, σκοτώνοντας 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός κληρικού των Ταλιμπάν και τον Ιούλιο, μια επίθεση σε όχημα του 207ου σώματος Αλ-Φαρούκ σκότωσε δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Αρκετές επιθέσεις σημειώθηκαν επίσης στην Καμπούλ, συμπεριλαμβανομένης μιας έκρηξης αυτόν τον μήνα που έπληξε ένα τζαμί κοντά στο βαριά οχυρωμένο συγκρότημα του υπουργείου Εσωτερικών, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 25.

Δεν ήταν σαφές ποιος πίσω από αυτές τις επιθέσεις. Την ευθύνη για άλλες επιθέσεις στη χώρα ανέλαβε η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα