ΑΘΗΝΑ
01:16
|
29.09.2024
Η ασυνήθιστη ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Νότια Αφρική προειδοποιεί για πιθανό χτύπημα το Σάββατο,29 Οκτωβρίου, στο προάστιο Σάντον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποίηση για την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σε ένα από τα πλουσιότερα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ απηύθυνε την Τετάρτη η αμερικανική πρεσβεία στη Νότια Αφρική.

Η ασυνήθιστη αυτή προειδοποίηση για τα δεδομένα της χώρας  που καλεί τις νοτιοαφρικανικές αρχές σε επαγρύπνηση τουλάχιστον ως το Σάββατο,29 Οκτωβρίου, διατυπώθηκε ως εξής:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε πληροφορίες πως τρομοκράτες μπορεί να σχεδιάζουν την εξαπόλυση επίθεσης με στόχο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων σε αδιευκρίνιστο μέρος της ευρύτερης περιοχής Σάντον του Γιοχάνεσμπουργκ Νότιας Αφρικής στις 29 Οκτωβρίου. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο της πιθανής επίθεσης».

Η αμερικανική πρεσβεία στη συνέχεια συμβούλεψε το διπλωματικό και υπαλληλικό προσωπικό της να αποφεύγει μεγάλα πλήθη και άλλες μεγάλες, δημόσιες συγκεντρώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ (όπου βρίσκεται και το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής), τουλάχιστον ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στο Σάντον έχουν τα κεντρικά τους γραφεία ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες στη Νότια Αφρική, όπως ο χρηματοπιστωτικός όμιλος FirstRand Ltd., η χημική βιομηχανία Sasol, η ασφαλιστική εταιρία Discovery Ltd, η τράπεζα Bank of America και Citigroup INC.

Εκπρόσωπος του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Σίριλ Ραμαφόσα δήλωσε πως οι νοτιοαφρικανικές αρχές αξιολογούν συνεχώς διάφορες «απειλές» και είναι έτοιμες να ενημερώσουν τον λαό «για οιαδήποτε επικείμενη επίθεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα