ΑΘΗΝΑ
16:38
|
28.04.2024
Παρέμβαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας για τις καταγγελίες σχετικά με την παρακολούθηση των δημοσιογράφων που διερευνούν τη χρήση του Predator.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να πάρει άμεσα θέση σχετικά με τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, της Ελίζας Τριανταφύλλου και του Θοδωρή Χονδρόγιαννου που διερευνούν το σκάνδαλο της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση με νέα παρέμβασή του το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (International Press Institute – IPI), ζητώντας παράλληλα την άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών του Τ. Τέλλογλου σχετικά με την παρακολούθησή του και σε φυσικό επίπεδο από την κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι σε άρθρο του με τίτλο «Σε συνθήκες απόλυτης μοναξιάς» που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, ο Τ. Τέλλογλου καταγγέλει ότι ο ίδιος τελούσε υπό φυσική παρακολούθηση από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2022, με το IPI να κάνει ζητά άμεσα τη διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου για «ένα μοτίβο εκβιαστικών παρακολουθήσεών» του από άγνωστα άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα