ΑΘΗΝΑ
17:16
|
30.04.2024
Παράλληλα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι επικαιροποιημένα εμβόλια αντιμετωπίζουν τις νέες μεταλλάξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα 53.436 έφθασαν την τελευταία βδομάδα (24 ως 30 Οκτωβρίου) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους είναι 164 και οι διασωληνωμένοι 85.

To ?? για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.99 (95% ΔΕ: 0.82 – 1.07).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.324 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 189, 3% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.014 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 145, -7% εβδομαδιαία μεταβολή).

Το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων προχώρησαν μετά τις 6.00 το απόγευμα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το χαμηλό τείχος ανοσίας των ηλικιωμένων μόνο προβληματισμό και αγωνία δημιουργεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόλις 1 στους 4 πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει θωρακιστεί με τις απαραίτητες αναμνηστικές δόσεις.

Η Μαρία Θεοδωρίδου εξέφρασε έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της γρίπης κατά τις επόμενες βδομάδες και μήνες κάνοντας εκ νέου έκκληση για έγκαιρο εμβολιασμό των πιο ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε επίσης σε πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης Nature σύμφωνα με την οποία τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί. Επικαλέστηκε επίσης νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρουν ότι οι νέες παραλλαγές δεν είναι νέος ιός αλλά ένα τμήμα της μετάλλαξης Omicron. Πρόσθεσε πως αυτό δεν είναι αιτία να αναβαθμιστεί η αξία τους σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας.

Αναφερόμενη στα κρούσματα σε παιδιά με covid τόνισε πως αυξήθηκαν λόγω της παραλλαγής Ομικρον. Πρόσθεσε επίσης πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη τα δεδομένα και εισηγείται τον εμβολιασμό για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε πιστολίδι ταμπουρωμένου ενόπλου στη Β.Καρολίνα

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα